fbpx

3 vinkkiä nopeaan arkiruokaan

0 Comments

Työpäivän jälkeen pitäisi äkkiä taikoa lapsille jotain syötävää ennen harrastuksia? Tuttu ongelma monessa perheessä. Nopea arkiruoka ei aina tarvitse olla eineksiä tai Saarioisten äitien tekemää ruokaa. Itse tekemällä ja hyödyntämällä puolivalmiita aineksia saat terveellistä ruokaa pöytään vähällä vaivalla ja nopeasti. Tässä muutama vinkki, joita meidän perheessä käytetään säännöllisesti.

1. Käytä valmiiksi kypsennettyjä proteiinin lähteitä

Valmiista savulohesta ja tuorejuustosta tai ruokakermasta saat helposti pastan koko perheelle. Lohipasta on meillä lastenkin mieleen ja kattilallinen hupenee alta aikayksikön. Valmis grillibroileri taas on helppo pilkkoa sillä aikaa kun perunat ja porkkanat kiehuvat. Lorauta halutessasi sekaan tilkka kookoskermaa, mausta, ja kanakeitto on pöydässä ennen kuin nälkäkiukku yltää liian suuriin sfääreihin. Kokonaisesta broilerista riittää usein myös evässalaattiin seuraavaksi päiväksi töihin.

Nyhtökaura ja härkis ovat myös jo valmiiksi kypsiä ja nopeasti valmistuvia. Lämmitä kattilassa purkki tomaattimurskaa ja paketti valmiiksi maustettua nyhtökauraa ja kastike spagetille on valmis.

Ja itsekin voi tietysti paistaa jauhelihan jääkaappiin valmiiksi jo edellisiltana, ja seuraavana päivänä ruoanlaittoon tarvitaan vain lämmitys.

2. Hyödynnä säilykehyllyn aineksia.

Nopeista nopein arkiruoka syntyy pavuista, paseeratusta tomaatista ja valmiista Chili sin carnesta. Meillä lapset eivät oikein innostu pavuista (vielä) mutta aikuisille tämä toimii nopeana pikaruokana silloin, kun kumpikaan ei ole jaksanut käydä kaupassa. Aineksia on helppo pitää jatkuvasti kuivakaapissa varalla. Kauppareissulla kaikki ainekset löytyvät säilykehyllystä. Riittää, että huuhtelet pavut, kippaat kaikki ainekset kattilaan ja lämmität. Papujen lisäksi samasta hyllystä löytyy linssejä ja kikherneitä, jotka sopivat tähän aivan yhtä hyvin. Kaveriksi voit keittää riisiä tai vielä nopeammin tulee valmista nuudeleilla, jotka tuntuvat olevan myös nuorison suosiossa nykyään.

3. Poimi pakastealtaasta apua

Pakastekasviksista ja wok-vihanneksista saat nopeasti kasvislisukkeen ruoalle kuin ruoalle. Wok-vihanneksista höystettyinä edellispäivän broilerinfileillä tai millä tahansa proteiinilla tulee myös nopea pikalounas esimerkiksi etätyöläiselle. Pakastealtaan antimia kannattaa hyödyntää muutenkin, valmiit kalapakasteet voivat pelastaa päivän silloin kun kaupassa käyntiin ei olisi millään aikaa tai jaksamista.

Kerro kommenteissa, jos sulla on oma arjen pikaruoka -bravuuri, kuulen mielelläni lisääkin vinkkejä!

Categories:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *